Het digitale materiaal bij de nieuwe methodes, in ons geval Neue Kontakte, is prima en een aanwinst maar voordat je er lekker met een klas mee kunt werken moet je erg stressbestendig en een boel geduld hebben. Ik pleit voor een centrale activatie van scholen die met het digitaal materiaal willen werken. Ik heb inmiddels bij Noordhof en bij Iddink (onze boekenleverancier) hierover geklaagd. Tot nu toe zonder succes terwijl problemen wel herkend worden.

Mochten jullie onderstaande problemen ook herkennen mail de uitgever s.v.p zodat de hele procedure versimpeld wordt. Overigens is de uitgever wel bereid codes na te leveren.

Wat ging er zoal mis:
De stickers met idioot ingewikkelde en lange code (zeker voor vmbo-ll) zitten op het werkboek geplakt. Na 2 weken in een boekentas worden ze onleesbaar dus onbruikbaar.
Door de lange code en de bekende problemen met o,0,O etc. gaat het invoeren van de code vaak fout.
Verder waren er bij ons op school boeken geleverd waar de code voor het vak Frans op een gesealde verpakking zat. Deze verpakking met code wordt door de leerlingen direct weggegooid. Verder liep de vakgroep Frans tegen een ander probleem aan: bij twee werkboeken, deel a en b zat de sticker bij een deel van de ll. op boek b. Lastig als je als klas wilt gaan aanmelden en de helft heeft geen sticker meer of de sticker met code zit op dat boek dat thuis ligt omdat het pas over een half jaar gebruikt gaat worden. Het lijkt me zaak dat de uitgevers deze procedure gaan versimpelen en de scholen centraal toegang tot het materiaal geven. Persoonlijk zou ik het echt betreuren als mijn school voortaan het digitale materiaal niet meer bestelt om de doodeenvoudige reden dat ze voor elke leerling betalen maar dat het slechts een handjevol leerlingen lukt er gebruik van te maken.

0 thoughts on “Aanmelden leerlingen bij Schoolwise moet makkelijker!!!

 • 7. November 2010 um 17:36
  Permalink

  Herkenbaar probleem, en niet uniek voor één bepaalde uitgever vrees ik. Inlogcodes en inlogprocedures maken het voor leerlingen en docenten onoverzichtelijk. Ik denk dat er heel veel op zich bruikbaar ICT materiaal braak ligt hierdoor.

  Antworten
 • 9. Dezember 2010 um 12:51
  Permalink

  Helemaal mee eens. Werk met Trabitour en van Dijk en ook daar dezelfde problemen met Schoolwise. heb de CD`s gebrand, zodat ik de luisteroefeningen wel klassikaal kan doen. Zonde he

  Antworten
 • 7. September 2012 um 13:08
  Permalink

  Wij herkennen dit probleem. Verder is het voor leerlingen heel verleidelijk om simpelweg op de functie „toon antwoorden“ te klikken. Onze server is bovendien vaak niet in staat om de site te laden. Deze problemen hebben we bij de 4e editie nooit gekend. Wij hebben besloten om maar van schoolwise af te zien. Wij willen efficiënt met de lestijd omgaan en dat wil zo niet. Jammer het is een stap terug in de tijd.

  Antworten

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.