YouTube barst van de mooie filmpjes, die ook de Duitse literatuurgeschiedenis prima kunnen aanvullen en verduidelijken.  Het is alleen een hele uitzoekerij en filmpjes op YouTube komen en gaan. Op de site http://literatuur.smartboardduits.nl zijn bij elke periode de beste filmpjes die we konden vinden gebundeld, per literaire periode.  De site wordt onderhouden, zodat je telkens goede filmpjes bij de hand hebt.

Even uitproberen?
De video’s bij de Sturm und Drang / Klassiek kunt u als voorbeeld voor de andere periodes hier zonder gebruikersaccount bekijken. Om de andere periodes te kunnen bekijken, heeft u een gratis gebruikersaccount nodig. Eenmalig (gratis) registreren kan hier.

Geschiedenis van de Duitse literatuur ( www.duits.de/literatuur) is een multimediale literatuurgeschiedenis. Boek, website, video’s vullen elkaar aan. Het boek is ook als PDF-licentie of als Ebook verkrijgbaar.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.