Televisie kijken is een leuke en nuttige manier om een taal te leren. Het bevordert de passieve woordenschat en de luistervaardigheid, het geeft een kijkje in de Duitse cultuur en daarnaast is het ook nog leuker als woordjes leren. Series als Marienhof, Turkisch für Anfänger en natuurlijk Tatort worden op de ARD en ZDF uitgezonden.

Maar voor diegene waarvoor deze series te moeilijk zijn heeft de Duitse internationale omroep ‚Die Deutsche Welle‘ een oplossing, de mini-soap Jojo.Deze soap bestaat op dit moment uit 21 korte afleveringen en gaat over een uitwisselingsstudente uit Brazilie die de Duitse alledag leert kennen in Keulen, inclusief Currywurst en Döner.

Het taalgebruik en spreeksnelheid in de serie is aangepast aan de beginnende Duits lerende en indien nodig kan de serie ook nog Duits ondertiteld bekeken worden. Daarnaast is er een kleine woordenlijst, het manuscript en een aantal interactieve opdrachten toegevoegd.
Vooral voor leraren met leerlingen die pas kort Duits leren is dit interessant om in de les te verwerken. Het maakt Duits leren een stuk interessanter en door de korte afleveringen kost het ook nog eens niet heel veel tijd!

De avonturen van Jojo zijn hier te vinden. En Jojo heeft ook een Facebook-website.

0 thoughts on “Duits leren met Jojo: Soaps in de klas

  • 19. Dezember 2010 um 13:40
    Permalink

    Noch besser waere „Jojo und Klaas‘ von MTV. Nicht sehr niveauvoll, aber sehr jugendnah!!!

    Antworten

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.