Heb je eindexamenklassen dit jaar? Ook wel eens getwijfeld over het wel of niet juist rekenen van antwoorden op open vragen? Benieuwd hoe je collega’s tegen een bepaald antwoord aankijken? Net als vorig jaren staat www.forumduits.de weer open om met elkaar te discussiëren over de examens. LET OP:  We werken met een nieuw, simpel forum, met dezelfde inloggegevens als deze Nieuwsblog van de community. Je hoeft je daar niet nog eens te registreren (en omgekeerd) als je dat hier al gedaan hebt, alleen even inloggen daar!  Het eindexamen forum is een gemeenschappelijk initiatief van de sectie Duits van Levende Talen en duits.de

2 thoughts on “Eindexamen forum voor Duits

 • 19. Mai 2010 um 16:45
  Permalink

  Vragen over opgaven en correctievoorschriften van de centrale examens kunnen door docenten ook dit jaar weer in de examentijd gesteld worden
  aan de Examenlijn van het CvE per e-mail ( examenlijn@cve.nl ) of 030-2843055.

  Antworten
 • 21. Mai 2021 um 20:48
  Permalink

  vraag 39
  Geef van elk van de onderstaande beweringen aan of deze wel of niet overeenkomt met de inhoud van de tekst.
  1 Ben vindt het leven in de plaats Wingroden nogal saai.
  In het beoordelingsformulier wordt die uitspraak met WEL beantwoord. Waarom?
  Dit zijn de woorden van Ben uit de tekst: »Zeitungen kommen mit zwei Tagen Verspätung an, ein Handy besitzt hier fast niemand. Wenn ich die Buchstaben des Dorfnamens umstelle, wird daraus:Nirgendwo«. Saai? Langweilig? Zou kunnen, maar het zou ook kunnen dat Ben zich verloren, alleen voelt: Nirgendwo. Dat de kranten twee dagen te laat arriveren of dat niemand een mobiel bezit geeft niet aan dat Ben alles saai vindt. Het woord „Kaff“ dat inderdaad verveling uitdrukt staat weliswaar in de tekst, maar wordt niet van Ben gebruikt. Waarom dus die vraag met WEL beantwoorden?

  Antworten

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.