Duitsland is momenteel vaak in het nieuws. De uitdagingen rondom de vluchtelingencrisis zijn groot, zeker ook na de gebeurtenissen in Köln.  Met dank aan Ankie Cuijpers – die mij al eerder attendeerde op diverse online intiatieven voor vluchtelingen in Duitsland – hier een bron waarin goedkope vooroordelen in vraag- en antwoordvorm stuk voor stuk de revue passeren: „Flüchtlinge wollen nur abkassieren“ oder: „Wir haben keinen Platz“.

Spätestens seit der organisierten Hetze gegen Flüchtlingsheime und PEGIDA ist klar geworden, wie asylfeindliche Kommentare als Katalysator wirken. Wir haben für euch nützliche Informationen zusammengestellt, damit ihr angemessen reagieren könnt.“ aldus de redactie van YouFM. Ik zou wel eens van mijn bovenbouwleerlingen (maar niet alleen van hen) of zij in alle open- en eerlijkheid ook wel eens zulke vragen of beelden over vluchtelingen hebben.  Het onderwerp leeft en het is een andere manier om ook eens met actuele teksten bij te dragen aan een relevante discussie. En ze leren er nog Duits van ook, nietwaar?

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.