rsz_schlosspct20neuschwanstein_puzzleszenepct20mitpct20kpctc3pctb6nigpct20ludwigVoor je het weet is ons mooie vak op de Open Dag een tweedimensionale en uitsluitend verbale toestand. Daar gaat de wereld niet van onder, maar een leuk 3D-model op de tafels bij de Open Dag doet natuurlijk een glimlach op de gezichten van je bezoekers toveren! Een leuke aanvulling op de lesmaterialen die je ongetwijfeld toont. Ravensburger heeft allerlei van die puzzels, maar voor ons Duitsfreaks zijn de Brandenburger Tor, het Fachwerkhaus en als topper Schloss Neuschwanstein natuurlijk stuk voor stuk „Leckerbissen“. Los van dat eenmalige optreden op de Open Dag zijn modellen van beroemde gebouwen ook leuk om eens over te vertellen in de les in het Duits.

Je hoeft geen afscheid te nemen van partner noch kind om de hele winter binnen te moeten puzzelen („Waar is papa? Die puzzelt weer op zolder, schat. Later zul je het wel begrijpen, kind!“), want de puzzels zijn stuk voor stuk met een uurtje gemaakt. De stukjes zijn van een fotorealistisch geprint half-hard plastic, die je simpel in elkaar klikt (geen lijm o.i.d. nodig). De Hollandse vraag („Wat kost dat?“) is snel te beantwoorden. Bij bijvoorbeeld bol.com kost Neuschwanstein 35 Euro (daar kon Ludwig het niet voor laten bouwen, zijn familie heeft zijn schulden nog tot 1903 moeten aflossen….) , het vakwerkhuis 20 Euro en de Brandenburger Tor 42 Euro. Je kunt ze na afloop wel weer uit elkaar halen, maar waarom zou je: ze zijn stuk voor stuk echt mooi om te zien. Bij elke puzzel zit ook een korte informatieve beschrijving, die de moeite waard is. Ik vond ze zo leuk, dat ik nadat ik eerst de Brandenburger Tor had gekocht, de andere twee er al snel bijkocht. Gelukkig heeft Ravensburger niet meer typisch Duitse gebouwen geloof (en hoop ik), want verslaving ligt op de loer zoals je ziet…

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.