Knipsel-02

Heb je hem langs zien komen, begin dit schooljaar? Opeens lag er in de personeelskamer zo’n felrode, glossy oproep voor… tja, de grootste verandering in je leven zo ongeveer. De subkop was : „Hét professionaliseringsevent“ (Engels is belangrijk als je wilt opvallen…). De hoofdkop luidde: „Leraren maken het verschil!“ (De recalcitrante purist in mij blijft ijzig herhalen: Het moet volgens mij zijn: „…geeft de doorslag„, ‚…maakt het verschil‚ is volgens mij een Anglicisme). Maar ik voelde me natuurlijk wel meteen gevleid. Eindelijk iemand die dat zegt, dat ik zo belangrijk ben!

Knipsel-01En zijn we er nog niet, want er is ook nog de kop: „De Superschool“. Mocht je nu het idee hebben dat je iets gemist hebt, dan is dat ook zo, want het vond op 7 oktober plaats. Of je inhoudelijk ook iets gemist hebt weet ik niet, want ik was er niet bij. Om ons naar dit eh… „event“ te trekken had het bedrijf nog wat uit de kast getrokken. „Inclusief Samsung Tablet“ en – om het hebberige geweten wat te sussen, stond er bij – „… als onderdeel van het interactieve dagprogramma“. Natuurlijk stond er ook nog bij: „Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf direct in!“. Nou dat begrijp ik, want de „TRAINING: van school naar superschool in 1 dag!“ – wie wil dat nou niet? Nog steeds niet overtuigd? Er stond ook een soort „Kies verstandig!“ logootje bij met de tekst: „Bewezen succesvol – GOEDE KEUS“ (ik verzin het echt niet)

Er stonden ook drie belangrijke mensen bij afgebeeld. De heer Eric van ‚t Zelfde, „voorvechter van kwaliteit in het onderwijs“ en directeur van de Hugo de Groot school in Rotterdam. En nog twee top-onderwijsdeskundigen: Victor Mids („illustionist en arts“) en dagvoorzitter Erben Wennemars, („zonder twijfel de meeste enthousiaste schaatser die Nederland rijk is“).  Vooral meneer Mids leek me veelbelovend: „Als leraar ben je optimaal gefocust om een kwalitatief goede les te verzorgen. Maar hoe makkelijk ben jij af te leiden? Hoe wis je iemands geheugen?“ Dat laatste leek me voor mijn dagelijkse lespraktijk erg nuttig. Achteraf jammer dat ik niet bij deze „Koefnoen op toernee“- bijeenkomst kon zijn. Wie er geweest is en nu op een „superschool“ werkt, reageer gerust!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.