filmab

Korte films en reclamespotjes zijn vaak erg geschikt – al is het al vanwege hun lengte – voor de lessen Duits. Het Goethe Institut komt deze behoefte tegemoet met twee DVD’s met diverse didactiseringsmogelijkheden. Helaas zijn ze niet „te koop“, maar wel uitleenbaar (een waardeloze constructie, in mijn ogen, maar goed… ). Ook kunnen deelnemers aan een cursus ze meekrijgen. Dit heeft met licenties te maken. Het goede nieuws: Je kunt er heel veel online bekijken. Op de speciale site vna het Goethe Institut vind je er al heel wat

 

One thought on “Film ab! Korte films en reclamefilmpjes in je lessen

 • 30. Oktober 2015 um 12:57
  Permalink

  Lieber Paul,
  natürlich ist es schade, dass wir die DVDs aus rechtlichen Gründen nicht verkaufen dürfen, aber es gibt so viele Ausleihexemplare in unseren beiden Bibliotheken, dass alle Lehrer in den Niederlanden die Filme im Unterricht anwenden können! Wir verschicken alle Unterrichtsmaterialien auch per Post, und die Bibliotheksmitgliedschaft lohnt sich sowieso! Vorteil der DVDs gegenüber Online-Filmen: Alle Filme haben deutsche Untertitel!
  Website http://www.goethe.de/filmab
  Groetjes,
  Wolfgang Schreiber

  Antworten

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.