[ingezonden bericht] Op 26 september viert Europa de Dag van de Talen. Dit jaar doet ook de Actiegroep Duits mee met het initiatief ‘Sprookjesachtig Duits’. We roepen leerkrachten en docenten uit het basis- en voortgezet onderwijs op om in de week van 26 september aandacht te besteden aan Duitse sprookjes.

In 2012 wordt ook gevierd dat de sprookjes-collectie van de gebroeders Grimm 200 jaar geleden werd gepubliceerd. De Actiegroep Duits heeft daarom lesmateriaal van het Goethe-Institut bewerkt voor Nederlandse leerlingen. U vindt deze lesideeën op die website van de Actiegroep Duits, www.machmit.nl.

Wilt u met uw klas deelnemen aan het initiatief ‘Sprookjesachtig Duits’? Besteed dan in de week van 26 september 2012 aandacht aan Duitse sprookjes in uw les met een leuke, ludieke en fotogenieke actie. Stuur foto’s, filmpjes en verslagen naar het DIA (machmitdia@gmail.com) en maak kans op een leuke prijs voor uw klas.

Verder zoeken we voor dit initiatief docenten, studenten en native speakers Duits die in de week van 26 september willen voorlezen op Nederlandse basisscholen. Heeft u belangstelling? Neem dan contact op met Kerstin Hämmerling van het DIA, k.d.hammerling@uva.nl voor het digitale voorleespakket met teksten en lesideeën voor de basisschool en eventueel hulp bij de bemiddeling van basisscholen.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.