Heeft iemand van jullie ervaring met een extra examen-idioom-boekje naast de reguliere methode in de onderbouw en/of bovenbouw ?! Wij (collega’s Duits en ik) willen graag de CE resultaten verbeteren en horen bij cursussen en lezen in artikelen, dat idioomverwerving heel belangrijk is. Heeft iemand voor ons tips qua boekjes, hoeveelheid en in welke klassen?

0 thoughts on “Examen-idioom aanbieden ?

 • 5. April 2012 um 11:44
  Permalink

  Beste collega,

  Ook ik hecht veel waarde aan de woordenschat, en liet in 4, 5 en 6 VWO een examenidioom-boekje leren: Stutzpunkt. In die 3 leerjaren kwamen we er twee keer doorheen. Hier gaf ik ook regelmatig SO’s over en dat liep op zich goed, met klassengemiddelden van rond de 8.
  Maar mijn leerlingen klaagden wel over de hoeveelheid werk: bij Frans hoefden ze minder woordenschat te leren. De schoolleiding toonde zich hier ontvankelijk voor, en raadde me aan, de stof te halveren: i.p.v 30 nieuwe woorden per week (D-N) moesten het er 15 worden. Daarop heb ik het idioomboekje geschrapt.
  Mijn advies: let op aansluiting bij de eisen van de andere MVT’s en kijk of de schoolleiding je steunt.

  Antworten

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.