Denk ich an Deutschland in der Nacht,
Dann bin ich um den Schlaf gebracht,
Ich kann nicht mehr die Augen schließen,
Und meine heißen Tränen fließen.

Vergaat het ons docenten Duits niet allen zoals Heinrich Heine het zo prachtig verwoordde in zijn gedicht Nachtgedanken? Dit gedicht en vele andere van zijn hand vindt u nu als Extra gedichten bij de periode Het jonge Duitsland en Biedermeier. Naast Heine ook aandacht voor de gedichten van August Heinrich Hoffmann von Fallersleben, Eduard Mörike en Annette Droste-Hülshoff.

U kunt deze gedichten onderaan de pagina Het jonge Duitsland en Biedermeier als PDF-bestand downloaden.

Op http://literatuur.smartboardduits.nl vindt u bij deze periode video’s over onder andere Heine, Fallersleben, Freiligrath, Droste-Hülshoff, Mörike, Grillparzer en Büchner. Op de website kunt u een gratis gebruikersaccount aanvragen om uw lessen multimediaal te verrijken.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.