Beste collega’s,

omdat ik onlangs van 8 lessen Duits naar 31 lessen Duits per week ging, vond ik het nuttig om makkelijk uit te delen strafwerk te kunnen maken. Ik had dat al eens eerder gemaakt voor taal en rekenen. Dat strafwerk heb ik inmiddels klaar, en, helaas, af en toe moet ik het ook gebruiken! Via de site www.imeester.nl bied ik het strafwerk ook aan voor andere docenten Duits in Nederland. Daar is het strafwerk in boekjvorm te verkrijgen. Enkele bladen uit het boek zijn daar te downloaden en direct te gebruiken.

4 thoughts on “Direct te gebruiken strafwerk voor Duits

 • 12. März 2011 um 15:06
  Permalink

  Toen ik de titel van dit ingezonden bericht las, dacht ik als moderator eerst dat dit een grap was. Maar dit is een aanbod van een collega met een eigen bedrijfje en het is inderdaad serieus bedoeld. Ik zelf zie het als een pedagogiek die het tegendeel bereikt van alles wat je wenst voor je leerlingen en het vak. Ook de redenering (‚ik heb nu veel meer lessen dus veel strafwerk nodig‘) is voor mijn onnavolgbaar. Ik kan mij voorstellen dat mensen die cliché’s over docenten Duits hebben hun mening hiermee weer eens bevestigd zien. Maar dat is mijn mening.

  Antworten
 • 18. Juli 2012 um 12:30
  Permalink

  Ach, ach, het woord „straf“ valt in dit overgefeminiseerde (onderwijs)landje en dan ook nog gebezigd door een docent Duits. Wat een moedige persoon moet dat zijn.
  Mijn hartelijke dank voor de extra opdrachten waarmee ik onwillige bengels kan verwennen.

  Antworten
 • 20. Juli 2012 um 12:08
  Permalink

  Typisch weer zo’n voorbeeld van een negatief uitgangspunt. Kinderen zijn lastig en dus moet je strafwerk geven. Misschien eens naar de opbouw van je eigen les kijken?

  Antworten
 • 15. Mai 2014 um 19:26
  Permalink

  Als ze bij mij iets doen wat ik liever niet zie, dan geef ik ze gewoon extra leerwerk. Ze leren, maar zijn toch hun tijd kwijt. Wat bij de meeste toch stiekem pijn doet. Voordeel is dat ze bij de eerstvolgende toets/so een veel beter punt behalen. En dan zijn ze blij, positief, leren beter en dan heeft
  „extra werk“ toch op meerdere manieren zijn doel behaald.

  Antworten

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.