bezwaarOnze collega Monique van Loon doet namens een aantal collega’s van het PENTA college doet de volgende oproep:

OPROEP aan alle docenten Duits in Nederland: ‘Voelt u ook de noodzaak het CSE Duits inhoudelijk compleet te herzien en zinvoller te maken ter voorbereiding op het gebruik van Duits door leerlingen in hun toekomst?’ Onderteken ons bezwaarschrift zo snel mogelijk!

Hierbij wil ik, mede namens mijn collega’s Duits VMBO TL van diverse vestigingen van onze scholengroep PENTA college CSG, op de hoogte stellen van het feit dat wij een bezwaarschrift ( Bezwaarschrift CSE Duits 2016 tijdvak 1 PENTA college CSG  ) indienen bij het College van Toetsen en Examens tegen de inhoud van het Centraal Schriftelijk Examen Duits VMBO TL 2016 tijdvak 1 in het bijzonder en de opzet en inhoud van de Centraal Schriftelijke Examens Duits VMBO TL de afgelopen jaren in het algemeen. Dit bezwaarschrift wordt ondersteund door onze algemene directie. Tevens willen wij het bezwaarschrift aanbieden ter ondertekening aan alle docenten Duits VMBO TL Nederland Breed. Dit is dan ook de reden, dat wij het bezwaarschrift kenbaar maken op dit examenforum VMBO TL van Duits.de.

Het bezwaarschrift heeft betrekking op het CSE Duits VMBO TL 2016 tijdvak 1, dat op donderdag 19 mei 2016 werd afgenomen, de leerlingen hadden 2 uur de tijd om dit examen te maken, van 09:00 tot 11:00 uur in de ochtend. Ook heeft het betrekking op de Centraal Schriftelijke Examens Duits VMBO TL in het verleden. Mocht u examenklassen hebben voor een ander niveau dan VMBO TL, dan kunt u het bezwaarschrift aanpassen en aangepast indienen.

Het is belangrijk te weten, dat het bezwaarschrift wordt ingediend vanuit een volledige betrokkenheid bij en verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de leerlingen binnen het vakgebied Duits en de ontwikkeling van het vakgebied Duits zelf.

Buiten de genoemde bezwaren in het bezwaarschrift is dit schrijven ook een simpele noodkreet. Een noodkreet, ontstaan uit een frustratie die zich in de loop der jaren heeft opgebouwd, vanuit een voortdurend aanhoudende stroom van negatieve opmerkingen/bemerkingen over het CSE Duits VMBO TL door leerlingen en docenten en opgedane ervaringen van mijn vakgroepcollega’s en mijzelf.

In het leven heb je niet altijd keuzes, maar als je die wel hebt moet je ze benutten. Een Centraal Schriftelijk Examen, met een inhoud en opzet waar veel docenten het al jarenlang niet mee eens zijn, dat kan toch geen werkelijkheid blijven. Daar moet iets veranderen vanuit liefde voor een prachtig vakgebied, dat niet verloren mag gaan. Wij strijden voor een verandering met een positief effect voor de leerlingen, docenten en voor het vakgebied!

Strijdt u met ons mee?

1. Print het bezwaarschrift uit, onderteken dit.
2. Stuur het vandaag nog aangetekend per post op naar OF mail het direct naar m.vanloon@penta.nl zodat wij meerdere bezwaarschriften kunnen bundelen en deze als bundel aangetekend kunnen versturen:
College van Toetsen en Examens
Postbus 315
3500 AH Utrecht
3. Stuur je zelf het bezwaarschrift aangetekend naar het College van Toetsen en Examens op? Laat dit dan weten per mail m.vanloon@penta.nl zodat wij het overzicht kunnen behouden op het aantal bezwaarschriften dat wordt ingediend.

Hier je het Bezwaarschrift CSE Duits 2016 tijdvak 1 PENTA college CSG  downloaden om hem zelf te bewerken en te ondertekenen.

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.