wereldbolDe werkgroep Vertalen in zicht bestaat uit bevlogen docenten en vertalers, Verstegen & Stigter culturele projecten en het Nederlands Letterenfonds. Doel is om scholieren en docenten enthousiast te maken voor het vak vertalen en hen te laten zien dat vertalen niet alleen belangrijk is, maar ook heel leuk kan zijn.

De werkgroep heeft een gratis lesbrief gemaakt voor docenten en leerlingen van middelbare scholen. De lesbrief bestaat uit een handleiding voor leerlingen en een instructie voor docenten die onder kunnen worden gedownload.

Vorig schooljaar kreeg ik het verzoek om deze informatie te plaatsen en toen heb ik bij de redactie wat gesputterd – en zelfs geweigerd het door te sturen naar 1.100 Duits. Fijn dat er vertaald wordt, maar waarom alleen maar vanuit het Engels? Et voilà, nu zijn er ook Franse en Duitse liedjes aan te treffen in het materiaal. Hulde!

Meer informatie, het lesmateriaal (PDF voor docent en voor leerlingen) en een video van een voorbeeldles in 4havo zijn hier te vinden op.

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.