DIA_Logo_zwart_onderHet laatste grootschalige scholierenonderzoek over de beleving van het vak Duits ligt al weer 7 jaar terug. Het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) zal daarom in de eerste helft van 2017 opnieuw een onderzoek uitvoeren onder Nederlandse leerlingen in het vo. We zoeken nog scholen die willen deelnemen en onze digitale vragenlijsten door hun leerlingen willen laten invullen.

Om weer duidelijk in beeld te krijgen wat de situatie van het vak Duits op scholen is, hoe scholieren de lessen ervaren en welke waarde ze aan de Duitse taal hechten, voert het DIA in de eerste maanden van 2017 opnieuw een belevingsonderzoek uit. We zoeken docenten Duits in de onder- en bovenbouw van vmbo, havo en vwo, die mee willen werken aan het onderzoek. Het invullen van de vragenlijsten zal ongeveer 20 minuten tijd kosten. De docenten kunnen op een later moment de resultaten voor hun eigen klassen bij ons opvragen.

Wilt u een bijdrage leveren aan het belevingsonderzoek 2017? U kunt zich aanmelden met een e-mail aan Britt van Deé.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.