Veel collega’s hebben vast wel eens gehoord van de Dag van de Buurtaal voor leerlingen in het Achterhoekse en Twentse grensgebied. Deze vond 5 x plaats in respectievelijk Bocholt en Bredevoort – tot corona uitbrak en voortzetting onmogelijk maakte. Enkele van de organisatoren komen nu met iets totaal nieuws: een projectdag rond de Berkel, in intensieve samenwerking met het net over de grens bij Eibergen gelegen Biologische Station Zwillbrock.

Voordat we dit nieuwe project met Duitse en Nederlandse leerlingen gaan uitvoeren, willen we het eerst concreet aan docenten Nederlands in Duitsland en docenten Duits in Nederland voorstellen. En wel door het programma live samen te doorlopen: jeugdliteratuur, een computerspel en een korte boottocht op een oud vrachtschip. Terwijl je daarnaast de mogelijkheden van het Biologische Station Zwillbrock leert kennen.

Deelname is geheel gratis! Je vindt hier het complete programma, inclusief de gegevens voor aanmelding: Uitnodiging (De Berkel – een vloeiende D-NL verbinding)

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.