Het volgende congres “Leren van de buren/Lernen vom Nachbarn“, georganiseerd door het project “Nachbarsprache/buurcultuur” (https://www.ru.nl/nachbarsprache-nl/) vindt – wederom in de Wasserburg Rindern (bij Kleve/D.) – plaats op 21 april 2020.

U/Jullie bent/zijn van harte uitgenodigd, een eerste voorproefje is hier te vinden: https://www.ru.nl/nachbarsprache/neuigkeiten-veranstaltungen/kongress-vom-nachbarn-lernen-2020/! Ook voor 2020 is een gevarieerd en zeer interessant congres- en workshopprogramma samengesteld; o.a. zullen Doris Abitzsch (Universiteit Utrecht), Filip de Nys (Universiteit Antwerpen), Marjon Tammenga-Helmantel (Rijksuniversiteit Groningen) en collega’s van het Interreg-project “Nachbarsprache & buurcultuur” workshops aanbieden. Peter Schoenaerts (Theater AZ Antwerpen) zal een theatrale afsluiting verzorgen.

In 2020 is er een noviteit: ’s avonds vóór het congres zal er een ‘huiskamergesprek’ plaatsvinden over het thema: “Vreemdetalenonderwijs – Quo vadis” (over de relevantie van leren van talen en curriculumontwikkeling (in Duitsland, Nederland en op Europees niveau)), met Daniela Fasoglio (SLO) van Nederlandse zijde en Nicole Lücke (vakdidacticus Nederlands/Centrum voor onderwijspraktische docentenopleiding, Krefeld) van Duitse zijde als gesprekspartners.

De kosten zijn minimaal: 10 € als bijdrage voor koffie/thee/maaltijd. Kortom: DOEN!!! En niet lang wachten! Voor aanmelding, programma en verdere details zie: https://www.ru.nl/nachbarsprache/neuigkeiten-veranstaltungen/kongress-vom-nachbarn-lernen-2020/

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.