Op 30 oktober 2017 werd de Stichting Duits in de Beroepscontext opgericht. Voorzitter van de Stichting is René van Gils, oud-voorzitter van het College van Bestuur van Graafschap College. Intussen is het bestuur compleet en telt in totaal vijf bestuurders, inclusief een vertegenwoordiger van het Goethe-Institut.

De stichting ontwikkelt en organiseert in samenspraak met het Goethe-Institut Amsterdam en München gecertificeerde toetsen als afsluiting van de nieuwe keuzedelen Duits op het MBO. Na een geslaagde pilot in mei 2017 wordt deze nieuwe toetssystematiek in het studiejaar 2017-18 verder uitgerold. Er doen nu 11 ROC’s mee. In 2018-19 wordt het programma verder uitgerold. Voor deze activiteiten is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het internationale Goethe-Institut. Dat was nodig omdat het niet om zomaar een examen gaat maar om een pakket dat mede door het Goethe-Institut wordt gecertificeerd. En daar zijn werkgevers heel blij mee.

Wie meer wil weten: op de website van de Stichting is heel veel informatie en documentatie over de nieuwe examensystematiek te vinden: http://duitsmbo.nl.

En als je toch op deze site gaat kijken, duik dan ook eens in de rubriek ‚Taal & Cultuur‘ (http://duitsmbo.nl/bestand/taal-cultuur/): hier staan schitterende impressies van werkgroeplid Han Verschuur. Zeer de moeite waard voor collega’s van alle onderwijstypen inclusief hogescholen en universiteiten! Kijk en geniet!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.