Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend dat „we“ in Nederland goed Duits leren. De Dag van de Duitse Taal vestigt de aandacht op het Duits, het belang van Duits en het plezier dat je kunt hebben als je Duits leert. Doe mee! Er zijn allerlei activiteiten denkbaar – van heel klein tot heel groot – dus meedoen is eigenlijk nooit een probleem. Kijk hier op de website van Mach Mit! voor ideeën. Gratis pakket met leuke spullen voor in de klas ontvangen? Kijk hier (let op: tot 20 maart te bestellen en OP=OP). Laat je leerlingen stemmen op hun favoriete Duitse liedje met de wedstrijd: Jouw Hit! – Mach Mit!

Sinds de start van de ‘Mach mit!’-campagne in 2012 heeft de Actiegroep Duits al ruim 230 scholen bezocht met haar ‘Mach-mit-Mobil’ en met meer dan 20.000 leerlingen gewerkt. Dat de activiteiten van de Mach-mit-Mobil resultaat hebben, blijkt uit een enquête onder de bezochte scholen. Maar liefst 83 procent van de docenten gaf aan dat hun leerlingen na het bezoek van de ‘Mach-mit-Mobil’ gemotiveerder waren voor het vak Duits dan daarvoor.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.