kahoot

Er zijn al diverse „student-response“ apps en programma’s voor gebruik in de klas, denk aan Socrative bijvoorbeeld. De tip over Kahoot! kreeg ik onlangs aangereikt door Antoine van Dinther tijdens zijn animerende workshop op de Good Practice Day in Leiden. Waarvoor dank!

Met Kahoot! kun je een aantal meerkeuzevragen voorbereiden als docent en die via je beamer aan de klas laten zien. De leerlingen gaan naar met hun telefoons naar de website van Kahoot, typen een nickname in en een pincode (die ze op jouw beamerbeeld zien). Ze hoeven zich niet (vooraf) ergens te registreren. Vervolgens start je als docent het spel en de klas kan – per vraag binnen een bepaalde tijd – reageren.

Het ziet er allemaal speels en leuk uit en bevat geen onnodige toeters en bellen. Een leuk aspect is het competitieve element. Na elke vraag komt in beeld wie de meeste punten heeft. Kortom: een leuke en leerzame activiteit voor bijvoorbeeld de laatste 10 minuten van de les.

Zelf ben ik het meteen gaan testen in klas 2 om er voor toetsen wat kleine opfrisrondjes grammatica of woordenschat mee te doen. Rondjes van 10 vragen werkt het beste, is mijn ervaring. Kids blij, docent blij!

0 thoughts on “ICT-tip: Kahoot!

  • 9. Januar 2015 um 11:19
    Permalink

    Kahoot werkt super! Echter , als je wilt dat leerlingen serieus meedenken en -doen is het handig de puntennachterwege te laten en de tijd aan te passen. Achteraf kun je bekijken wie wat fout heeft gedaan. Ik deel de quizjes die ik heb gemaakt (zoek op C.Geurink) ik laat ook leerlingen een kahoot maken , die ik dan editeer en bewaar. Ze vinden het een leuke vorm van ‚leren‘ en geven aan het leerzaam te vinden. Het flauwe muziekje op de achtergrond werkt activerend 😉

    Antworten

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.