Tadaaa… met gepaste trots presenteer ik vernieuwde versies van het grote grammatica-overzicht en de naamvalmachine van het vaklokaal Duits. Deze waren wel toe aan een verse laag frisse Putz op de fassade. Ze zijn sinds 1997 in de lucht, wat in internetjaartelling een éééuwigheid is. Nu zijn er niet zo veel naamvallen bijgekomen, maar het werd toch wel tijd… Behalve de buitenkant is ook de binnenkant weer eens doorgelicht en aangevuld.

De antieke navigatie is makkelijker geworden, de letter is lekker groot, het oogt wat luchtiger allemaal en ik heb met een schuin oog ook wat geprobeerd om ze voor een I-Pad/Android-Pad en de Smartphones goed leesbaar te krijgen. De uitleg- en oefenvideo’s van het videokanaal van duits.de staan er bij, op de plekken waar je ze tegen wilt komen (áls je ze al tegen wilt komen natuurlijk). Nog fraaier zou natuurlijk een echte App-versie van dit alles zijn, maar dat is nog even een brug te ver….

Nieuwe adressen: Beide gereedschappen hebben nieuwe URLs gekregen: www.duits.de/grammatica en www.duits.de/grammatica/naamvalmachine . Je leerlingen hoeven er niet naar te zoeken, ze vinden ze vanzelf in het vaklokaal Duits als ze daar op grammatica klikken.

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.