Op het video-kanaal van duits.de vind je inmiddels een hele reeks uitlegvideo’s bij onderdelen van de Duitse grammatica.  Zonder veel „reclame“ merk ik dat veel leerlingen ze al weten te vinden en weten te waarderen.  Ik hoop er in de vakantie nog een paar bij te maken!

0 thoughts on “Nieuwe uitlegvideo’s van duits.de

 • 11. Juli 2012 um 17:42
  Permalink

  In het instructiefilmpje ‚bijzonderheden regelmatige werkwoorden‘ dat overigens heel duidelijk is en waarop ik mijn leerlingen zeker zal wijzen, is volgens mij een foutje geslopen. Daar wordt namelijk bij het type ‚reisen‘ ook het werkwoord ‚duschen‘ genoemd. De stammen van werkwoorden op -sch horen in die categorie echter niet thuis. De juiste uitgang bij de tweede persoon enkelvoud in de o.t.t. is ‚du duschst‘ en niet ‚du duscht‘. Zie ook: http://www.duden.de/sprachratgeber/du-nascht-oder-du-naschst

  Groeten,

  Guido Leenders

  Antworten

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.