‚Spiel und Tanz, Gespräch, Theater,
Sie erfrischen unser Blut;
Laßt den Wienern ihren Prater;
Weimar, Jena, da ist’s gut!‘

Johann Wolfgang von Goethe en Friedrich Schiller – van deze beide Düchterfürsten is een uitgebreide selectie van gedichten uit hun klassieke periode opgenomen op de literatuurpagina’s van duits.de/literatuur. U kunt ze onderaan op de pagina Klassik als PDF downloaden.

Op http://literatuur.smartboardduits.nl vindt u bij deze periode video’s met onder andere Mickey Mouse als Zauberlehrling, Faust in ünf Minuten – mocht u de tijd ontbreken om het even haarfijn uit de doeken te doen – en uit Schillers Wilhelm Tell de centrale scene. Op de website kunt u een gratis gebruikersaccount aanvragen om uw lessen multimediaal te verrijken.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.