Anne heeft zo ongeveer alles wat Sven niet heeft: Een intacte familie, een mooi huis met een eigen kamer, een vriendin en ze zit ook op een goede school. Maar de dakloze Sven heeft iets, dat haar niet loslaat. Hij is een opvallend iemand, lijkt altijd van zich af te bijten zodra iemand hem wil helpen, maar lijkt ook van haar te houden. Haar beste vriendin noemt haar al voor de grap „sociale werkster“, maar dat kan Anne wel hebben.

Voor haar ouders houdt ze hem geheim. Ze ontdekt dat Sven in een leeg huisje in een van de volkstuinen in de stad „woont“. En dat hij verstrikt raakt in steeds grotere problemen. Ze besluit met hem te breken, voordat het te laat is. Dat lijkt te lukken.

Tot Sven toch weer een briefje voor haar achterlaat. Anne moet komen, het is nu een kwestie van leven of dood, schrijft hij… Asphaltroulette is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Asphaltroulette
Jürgen Banscherus
Arena Taschenbuch, 2010 (origineel 1987)
ISBN 978-3-401-02753-1
130 blz.
Niveau inschatting: vanaf eind 3V / begin 4H

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.