Oktoberfest 2011

typische elementen van het ‚Oktoberfest‘ in Müchen

YouTube filmpje Schule macht spass

Kijk-luistervaardigheid

Power Point Kennismaking Duitsland

Wat weten leerlingen eigenlijk allemaal al van Duitsland? In deze PowerPoint komen allerlei aspecten van de Duitse cultuur aan bod. Goed te gebruiken als introductie op het vak Duits, maar ook leuk om tussendoor een keer te gebruiken.

Deutschland stellt sich vor

Leerlingen maken zelfstandig een werkstukje rondom Duitsland en het thema sich vorstellen.

Woordzoeker Kap. 1 Neue Kontakte 1-2 thv

In deze woordzoeker zijn de woorden uit de Lernliste Kapitel 1 van Neue Kontakte 1-2 thv verwerkt. Omdat het in de woordzoeker lastig is om lidwoorden op te nemen, laat ik de leerlingen aan het eind voor de woorden het lidwoord schrijven. Het beste kan de woordzoeker met en markeerstift gemaakt worden, zodat de woorden nog te lezen zijn als de leerlingen de lidwoorden ervoor schrijven.

Oefenen voor het proefwerk

Oefenen voor het proefwerk van Kapitel 1 1-2 thv Neue Kontakte. Powerpoint met invulschema’s en invulzinnen met de werkwoorden haben, sein, heißen en wohnen en zinnen waarbij het zelfstandignaamwoord vervangen moet worden door er, sie of es.

Dobbelen met de werkwoorden

Je kunt de leerlingen zelf dobbelstenen/kubussen laten maken of ze zelf vooraf maken. Op de kubussen staan de werkwoorden die in Neue Kontakte Kapitel 1 voorkomen. De leerlingen dobbelen met twee kubussen tegelijk en maken daarbij een kloppende zin/vervoegen het werkwoord correct. Leerlingen kunnen in groepjes oefenen met de werkwoorden.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.