Al jaren maak ik gebruik van de Lesekiste A en B (Titels zoals Der Babysitter, Julia und Zebo) om het leesplezier van mijn leerlingen te stimuleren en hun beginnersleesvaardigheid te vergroten.

De leerlingen mogen tijdens vrije momenten zelfstandig met de Lesekiste(n) aan de slag.

Na dit jarenlange gebruik beginnen de boekjes nogal te verslijten. Wie heeft nog zo’n kist op school staan en gebruikt hem niet meer? Ik zou die dan graag willen overnemen (tegen een redelijke prijs).

Graag een mailtje naar m.magielse@zoommavo.nl

Bij voorbaat bedankt voor je reactie.

9 thoughts on “Lesekiste A en B

 • 2. Juni 2011 um 18:14
  Permalink

  Hallo Martin,

  ook ik zit met hetzelfde probleem: prima leesmateriaal voor de onderbouw, voor alle niveaus inzetbaar. Lekker zelfstandig werken, met plezier, door het vele beeldmateriaal. ook handig zijn de meegeleverde leeslijsten en vragen en antwoorden.
  Mijn exemplaren zijn eigenlijk al versleten, maar met kunst en vliegwerk hou ik ze nog acceptabel (hoe lang nog….?) Ik heb al vaak gezocht op internet naar een vergelijkbare serie, maar die is niet te vinden. Helaas heeft de uitgeverij de serie niet meer in het programma, anders zou ik direct weer enkele kisten aanschaffen. Dus ik sluit me aan bij jouw oproep: wie heeft er nog exemplaren (liefst compleet) van de serie?
  Alternatief is de boekjes zelf opnieuw te laten drukken bij een kopieerbedrijf, kost wat, maar wat is het alternatief?
  Zou natuurlijk mooi zijn als een uitgeverij deze serie weer op de markt zou brengen!!

  Ruud Eichelsheim, Nijmegen
  eichelsheimr@hetrhedens.nl

  Antworten
  • 28. Januar 2013 um 14:15
   Permalink

   Hallo,

   In het kader van mijn opleiding (Lerarenopleiding Duits) ben ik bezig met het organiseren van een klein leesproject voor de leerlingen. Dit doe ik dan ook naar aanleiding van de ‚Lesekiste‘. Mijn probleem is dat ik wel beschik over de Lesekiste, maar niet over de antwoorden op de vragen in het boekje. Uit jouw bericht lijkt dat jij wel over de antwoorden beschikt van de ‚Lesekiste‘. Mijn vraag is dan: zou er misschien een mogelijkheid zijn om dit via mail of per post te versturen? Aangezien het een hele klus is om eerst zelf de boekjes door te lezen en een antwoordmodel te maken, hoop ik op reactie.

   A. ten Brinke, Kampen

   Antworten
 • 18. Juni 2011 um 20:43
  Permalink

  Hoi collega’s,
  kan een van jullie kijken wie de uitgever was van deze kisten? En of er auteurs genoemd zijn in de boekjes of op de kisten?
  Aangezien ik zelf (buiten mijn eigenlijke werk als leraar Duits om) in het bedrijf imeester actief ben met het maken en verkopen van leskisten (Rekenkist, Taalkist, http://www.imeester.nl) zou het een heel mooie aanvulling zijn om ook Lesekiste A en/of B uit te kunnen geven. Dan zou ik dus de rechthebbenden moeten achterhalen. Ik wil dus best contact opnemen met de oorspronkelijke uitgever, om te kijken of ik het binnen een paar maanden uit kan geven. Is dat iets?

  Antworten
 • 22. Juni 2011 um 21:36
  Permalink

  Ja, klopt. Ik heb de reactie van een gebruiker gelezen:

  ‚(…) waren die Bücherkoffer wieder ein voller Erfolg. Von Mavo 3 bis VWO 6 haben die Schüler daraus gelesen.“
  Maar dat is nu juist niet de doelgroep, waar ik nu boekjes voor zoek: eerstejaars, van VMBO 1/2 tot HAVO1. Zeker ook voor de BL/KL-leerlingen, die veel plaatjes willen en een korte spanningsboog hebben. bij hen werkt Lesekiste goed!

  Ruud Eichelsheim

  Antworten
 • 23. Juni 2011 um 21:23
  Permalink

  Ik heb deze week informatie gekregen (bedankt!) over de Lesekisten: het was een uitgave van uitgeverij SMD in Leiden. Die bestaat niet meer. Is opgegaan in Thieme Meulenhoff, en die hebben daar de rechten niet meer op. Het was oorspronkelijk een uitgave van Mary Glasgow Magazines, en met deze uitgever in Londen heb ik contact gezocht, eens kijken dus of heruitgave mogelijk is!

  Antworten
 • 21. November 2011 um 23:06
  Permalink

  Uitgeverij Nelson Thornes in Londen antwoordde vandaag (!) op mijn mail aan hen van eind juni 2011. Ik had hen gemaild nadat ik van Mary Glasgow Magazines te horen had gekregen dat er een afsplitsing/fusie in het verleden had plaatsgevonden, en dat de Lesekisten onder uitgeverij Nelson Thornes vielen. De reactie van vandaag van de uitgeverij komt er op neer dat de uitgave te oud is, en dat ik/iemand contact zou moeten zoeken met de (alle) oorspronkelijke auteurs. Die je dan ook weer zou moeten achterhalen! Definitief einde verhaal dus. Ik denk dat mensen het beste maar kunnen kopieren, dat kan altijd nog met gekleurde kaften, of met dikker papier.
  De mail van Nelson Thornes:
  Dear Hans
  I’m very sorry that this reply is so late – your query went to different people in the office before reaching me.
  The Lesekiste titles are out of print, and have been for almost 10 years.
  Please contact the authors if you wish to publish these books yourself.
  Best regards,
  Alison Goodhead
  Assistant to Wendy Rimmington, Commercial Director, UK and International
  Nelson Thornes Limited
  Tel: (+44) 1242 278324
  E: agoodhead@nelsonthornes.com

  Antworten
 • 23. November 2011 um 08:44
  Permalink

  Hallo Hans,

  bedankt voor je je onderzoekswerk. Nu lijkt inderdaad definitief het doek gevallen voor een herdruk. Toch maar eens gaan kijken wat de copyshop voor ons kan betekenen…

  Ruud Eichelsheim

  Antworten

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.