Ook dit jaar weer is het me niet gelukt om 1e en 4e naamval mannelijk zo eenvoudig uit te leggen dat mijn vmbo-leerlingen het systeempje doorhebben. Ik heb daarom gisterenavond geprobeerd via You Tube het uit te leggen, ga het vandaag en morgen laten zien. Een filmpje dus van mij op You Tube over waarom der in den verandert: http://www.youtube.com/watch?v=uQPei_IlZ-A

0 thoughts on “Filmpje over ‚der‘ en ‚den‘

  • 16. März 2011 um 14:59
    Permalink

    Ik vind het idee van iets uitleggen via YouTube erg goed, het wordt ook al veel gedaan op YouTube. Alleen is het heel lastig om het goed te doen. Hier leidt mij persoonlijk de kat en de muziek telkens weer af en is er gekozen voor een vrij abstracte manier van grammatica beschrijven. Voor VMBO leerlingen onnodig ingewikkeld denk ik.

    Antworten

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.