Het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) voert, in opdracht van het ministerie van OCW, een onderzoek uit naar het imago van het vak Duits onder Nederlandse scholieren. Het DIA legt leerlingen uit de 3e en 4e klas HAVO&VWO en 2e en 3e klas VMBO vragenlijsten voor om zo meer helderheid te krijgen over keuzefactoren onder scholieren en over hun zicht op het vak Duits.

Wij zijn nog dringend op zoek naar docenten die met hun 2e en 3e klas VMBO-leerlingen kunnen meewerken aan het Belevingsonderzoek Duits. Dit houdt in dat u uw leerlingen een digitale vragenlijst in laat vullen. Het invullen van de enquêtes is mogelijk tot 11 juni en zal ongeveer twintig minuten van de les in beslag nemen. De resultaten van het onderzoek zullen in september worden gepresenteerd. Wij stellen uw medewerking zeer op prijs!

Meer informatie over het onderzoek en de links naar de enquêtes vindt u onder: http://www.duitslandweb.nl/onderwijs/docenten/09+10/Belevingsonderzoek+Duits

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.