Regelmatig zijn er vragen over de voorbereiding op het CE.  Je weet als docent met examenervaring dat de meeste leerlingen het gewoon halen, als ze de afgelopen tijd hebben gewerkt. Maar leerlingen hebben die ervaring nog niet.

Noordhoff Uitgevers heeft in samenwerking met docenten (en Cito) een werkwijze ontwikkeld waarmee leerlingen hun hiaten snel kunnen opsporen en gericht wegwerken.

Oefenen met recente examens – waarnodig aangepast aan het programma 2010- met uitleg, tips en valkuilen gebaseerd op de examenervaring van docenten.

Om gebleken hiaten weg te werken maken leerlingen gebruik van een stappenplan tekstbegrip om vraagsoorten sneller te kunnen doorgronden, van  ‘de belangrijkste onderwerpen slim uitgelegd’ (denk aan instinkers en grammaticale struikelblokken) in de trainer of van het extra oefenexamen met verwijzingen naar de goede vraagsoort op www.slimslagen.nl

Docenten en  leerlingen zeggen er prima mee te kunnen  werken; “echt handig voor de laatste periode voor het ce”.

Op www.noordhoffexamentrainers.nl kunt van elk boek  bij “meer”, voorbeeldpagina’s zien en een beoordelingsexemplaar aanvragen. Bestellen kan uiteraard ook. Leerlingen waarvoor u de beschreven werkwijze zinvol acht, kunnen ook rechtstreeks op deze site bestellen.

Met vriendelijke groeten,

Bert Hukema

uitgever Noordhoff Examentrainers
Noordhoff Uitgevers

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.