Jaren geleden was ik er op tijd bij: Deze VPRO-documentaire over de Trabant, dat grappige wagentje uit de DDR, die sympathieke muurdoorbreker, zag ik in mijn TV-gids op tijd aan komen. Mijn video stond klaar en ik had weldra een juweeltje bewaard voor gebruik in mijn lessen.

Inmiddels heb ik mijn videobanden van toen de deur uit gedaan. Maar – hoera! – Nu kun je deze prachtige documentaire – die aan de hand van de auto eigenlijk over de mensen en de Wende-knik in hun biografie verhaalt – weer bekijken op bijvoorbeeld YouTube.

TIP: Het liedje aan het eind van de docu is op zich al een aanrader!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.