„Ich und Kaminski“ (2003) en „Die Vermessung der Welt“ (2005) door Daniel Kehlmann

Ik las „Ich und Kaminski“ in de zomer van 2007. Ik was nog niet op de helft van „Ich und Kaminski“ of ik wist niet hoe snel ik mij naar de plaatselijke boekhandel kon spoeden om zijn andere bekende boek „Die Vermessung der Welt“ aan te schaffen. Beiden zijn een paar jaar geleden bestsellers geweest en inmiddels als pocket verkrijgbaar. Een dag later had ik ook dat boek uit, twee dagen later had ik het nog eens gelezen. Tot zover mijn enthousiasme. Over de inhoud van beide boeken vertel ik hier nu eens niets, even „googlen“ en je vindt snel achtergrondinformatie over Kehlmann en zijn boeken.

Eenmaal thuis heb ik natuurlijk meteen even ‚gegoogled‘. Ook bij ons is er aardig wat aandacht voor het succes van „Het meten van de wereld“ geweest, zoals de Nederlandse vertaling heet. In het boekenprogramma van de VPRO interviewde Wim Brands de schrijver Daniel Kehlmann. Je kunt het interview online beluisteren: http://boeken.vpro.nl/boeken/27117166/ Je kunt op de genoemde pagina ook een uitzending van De Avonden van 17 februari 2006 beluisteren, waarin Roel Bentz van den Berg, Maartje Somers en Thomas Verbogt over „Het meten van de wereld“ praten.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.