Dankzij de samenwerking met www.webindeklas.nl kun je nu gratis kennismaken met een online voicemailboard. Een voicemailboard is een site op internet waarin leerlingen iets kunnen inspreken. Vervolgens blijft hun „voicemailbericht“ op internet staan (in deze gratis testversie is dat een beperkt aantal dagen, de berichten kunnen 40 seconden lang zijn). Zij zelf maar ook hun docent kan het vervolgens beluisteren.

Wat is er voor nodig? Een microfoon (of een headsetje, de mijne kostte 4,95 bij de Blokker) en een computer met internetverbinding. Waarvoor kun je het gebruiken? Het is handig voor kleine uitspraak- en voorleesopdrachtjes, maar ook voor bijvoorbeeld dialogen. Aardig is dat een leerling zichzelf eerst kan terughoren en het desgewenst over kan doen, voordat hij of zij op de knop drukt „verzenden“ en het op internet staat. Omdat ze zichzelf terughoren en er een verbetermogelijkheid is, is mijn ervaring dat aardig wat leerling kritisch worden op wat ze zojuist gezegd hebben en doorgaan, tot het er goed opstaat. Positief – zo heb ik gemerkt – is ook dat leerlingen het bijvoorbeeld thuis, in alle rust kunnen doen. Ze gaan er voor zitten, vinden het soms minder genant om te doen dan voor het oog van hun medeleerlingen of docent.

Ook is handig dat leerlingen elkaars bijdragen kunnen beluisteren. Een collega Frans bij mij op school gaat een stapje verder. Hij gebruikt de podcast-functie van het voicemailboard, laat daarmee alle opnames automatisch overzetten op zijn eigen I-Pod en beluistert gericht met bepaalde leeringen hun fragmenten om zo de uitspraak te verbeten.

Waar vind je het? De leerlingen vinden het voicemailboard hier

http://www.voicemailboard.duits.de

Meer info: http://www.webindeklas.nl

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.